Hotels

Canal House Amsterdam

Canal House Amsterdam

De unieke omvang van Canal House
Het Canal House heeft een buitengewoon ongebruikelijk vorm en grootte. De Great Room die de gebouwen met elkaar verbindt, is ontworpen als een indrukwekkend bal
zaal. Ook de enorm brede tuin is een unicum in Amsterdam. Het Canal House heeft de bijzondere vorm van een  hoefijzer, aan weerszijden een klein huis, hoewel dit nooit zo gepland was. Een van de vorige eigenaars installeerde zijn minnares in het middengedeelte van het gebouw en daarom ontbreekt dat deel (nr 150) nu.

De geschiedenis
Onze gebouwen, met de huisnummers 148 en 152,  waren de thuisbasis van verschillende handelaren en hun bedrijven in de 17e, 18e en 19e eeuw, voordat ze in de jaren 1950 door een excentrieke en flamboyante Amerikaanse hotelier werden omgetoverd tot hotel. Dit Amerikaanse koppel was een fervent verzamelaar van Nederlandse kunst en prullaria die met trots tentoongesteld werd in het hotel waar er maar plaats voor was. Veel hiervan is bewaard gebleven en opnieuw gebruikt.

17e eeuws Amsterdam
Vanwege de beperkte ruimte en de wens om de eenheid te handhaven, zijn de huizen zelden meer dan 30 voet breed (9 meter) en hebben ze de kenmerkende grote, smalle ramen en decoratieve puntgevels. Zeer smalle trappen maximaliseerden de ruimte in de gebouwen, maar daardoor werd het wel moeilijk meubels en goederen te verplaatsen. Daarom werden er zowel binnen als buiten de gebouwen katrollen gebruikt om grotere objecten naar de bovenste verdiepingen te transporteren. Sommige van deze katrollen werden gebruikt tijdens de restauratie en zijn ook nu nog in gebruik.

Canal House is onderdeel van een bijzondere groep chique hotels en restaurants voor cultureel nieuwsgierigen; waaronder Cowley Manor in de Cotswolds, L’Hotel in Parijs en Portobello Hotel in Londen. Het is privé-eigendom van Peter en Jessica Frankopan,

Canal House behoort tot het Unesco Werelderfgoed. Het hotel bevindt zich in het hart van de Jordaan, het culturele centrum van Amsterdam. Dit Boutique hotel bevat 23 slaapkamers, heeft een persoonlijke benadering en een hoogwaardige service. Het ontwerp is schitterend, glamoureus, eigentijds en comfortabel, en herinnert aan de rijke geschiedenis van het gebouw en de omgeving. Met een grote tuin, een tuinhuis en zomerhuis voor privé-bijeenkomsten, een bar en een grote zaal zijn er voldoende ruimtes om te drinken, te ontspannen en iets  te vieren.

Canal House Amsterdam
Keizersgracht 148,
+31 20 622 5182
reservations@canalhouse.nl