Musea

Cromhouthuis

Cromhouthuis

In een van Amsterdams mooiste grachtenhuizen maakt u kennis met de familie Cromhout. Bijna twee eeuwen lang bewoonden zij vier majestueuze panden aan de chique Herengracht. Hun huizen zijn vandaag de dag nog net zo imposant en fraai als destijds in de Gouden Eeuw. Wandelend door de verschillende vertrekken hoort u via een audiotour het verhaal van zeven generaties Cromhout: over hun invloed op de stad en op de Amsterdamse kunst en cultuur, over hun extreme rijkdom, hun geloof en de vele internationale contacten die zij onderhielden.
Deze familiegeschiedenis, vol ‘ups-and-downs’ en bijzondere wendingen, wordt verteld in een spectaculaire setting. Stylistencollectief The Wunderkammer tekende voor de eigentijdse en flamboyante inrichting en aankleding van de vertrekken. Hiervoor konden zij putten uit de rijke collectie van het Amsterdam Museum. Bijzondere kunstvoorwerpen, meubelen, zilver en schilderijen vormen een verrassend visueel geheel en brengen de roemruchte geschiedenis van de familie Cromhout tot leven.
Op de bovenste verdiepingen van het Cromhouthuis is sinds 1975 het Bijbels Museum gevestigd: de ontmoetingsplaats van Bijbel, kunst en cultuur. In het souterrain bevindt zich Café Cromhout, de uitgelezen plek om geheel in stijl te genieten van een kop koffie of een heerlijke lunch. En vergeet ook de besloten binnentuin niet, een oase van rust.

Cromhouthuis
Herengracht 366
1016 CH Amsterdam
Tel: +31 (0)20 624 2436

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen