Winkels

Renssen Art Gallery

Renssen Art Gallery

In het hart van het Amsterdamse Spiegelkwartier vind je Renssen Art Gallery. Schilderijen, sculpturen en litho’s van de Nederlandse kunstenaar Erik Renssen worden weergegeven in een elegante maar informele setting. Er is een kans dat je verwelkomd wordt door Suzka – Renssens muze en manager. Zij kan  meer kan vertellen over hun Contemporary (Renssen) en fine art (Picasso) collectie.

Renssen is een gevestigde kunstenaar met een gestaag groeiende groep internationale liefhebbers en verzamelaars. Zijn fascinatie voor het werk van Pablo Picasso heeft geresulteerd in een nauwgezette studie van het oeuvre van de grote meester. Hij heeft zich Picasso’s beeldtaal eigen gemaakt en gebruikt deze om zijn eigen persoonlijke verhalen te schilderen.

Renssens blonde vrouwen zijn  veeleer de vrouwen in zijn eigen leven. De Notre Dame wordt het Rijksmuseum, Parijs wordt Amsterdam en de koffiepot schildert hij zoals die staat op zijn ontbijttafel.

Naast de  kunstwerken van Renssen,  presenteert de Art Gallery  litho’s, etsen en pochoirs van Picasso. De smaakvolle combinatie van deze twee collecties maakt een bezoek aan Renssen Art Gallery tot een zeer waardevolle ervaring .

Renssen Art Gallery
Nieuwe Spiegelstraat 44
1017 DG Amsterdam
Dagelijks geopend van 11 to 5.30 uur
en op afspraak
T +31(0)20 303 87 18
M +31(0)6 34261770
info@renssen-art.com
www.renssen-art.com