Welkom in het Amsterdam Canal District

Het Amsterdam Canal District is de historische grachtengordel die in de gouden eeuw is ontstaan. Het vormt nog altijd het bruisende hart van Amsterdam en biedt een gevarieerd cultureel aanbod. Alle hotels, restaurants, musea en winkels op deze site zijn gehuisvest in historische panden en gelegen aan een van de grachten van het Amsterdam Canal District. Ze laten de bezoeker kennismaken met de stad zoals die in de afgelopen 400 jaar tot stand is gekomen. Boek in uw hotel een exclusieve cruise in een klassieke salonboot of maak een tocht op een van de open bootjes.

Evenementen

Hotels

Word fris en energiek wakker in een van de comfortabele hotels aan de Amsterdamse grachten.

Restaurants

Geniet van een heerlijke lunch of uitmuntend diner in één van onze geweldige restaurants.

Musea

Maak kennis
met onze cultuur in
de galleries en musea.

Winkels

Unieke winkels en boutiques: neem leuke cadeaus mee voor uzelf en uw geliefden.

Boten

Een ongeëvenaarde ervaring: bezoek de Amsterdamse grachten op een bijzondere manier.

Gebieden

Onderscheidende gebieden aan de Amsterdamse grachten. Ontdek onze aanbevelingen.

PARTNER: GASSAN

Voor de allerhoogste kwaliteit diamanten, luxe horloges en juwelen brengt u een bezoek aan GASSAN Diamonds in Amsterdam. Al meer dan 425 jaar staat Amsterdam bekend als diamantstad en in die geschiedenis speelt GASSAN Diamonds een belangrijke rol. GASSAN Diamonds werd vlak na de Tweede Wereldoorlog, in 1945, opgericht door Samuel GASSAN en specialiseert zich in het slijpen van de diamant en is een groothandel en detailhandel in losse en gezette diamanten. Vandaag de dag is het bedrijf gevestigd in een prachtig gerestaureerde, oorspronkelijk door stoom aangedreven diamantslijperij in het centrum van Amsterdam, gebouwd in 1879, waar diverse rondleidingen worden georganiseerd voor circa 350.000 bezoekers per jaar. Daarnaast is GASSAN onder andere officieel dealer van Rolex horloges. en is erg trots op haar eigen unieke gepatenteerde slijpvorm: de GASSAN 121.

Ervaar op verschillende manieren Amsterdam als ‘City of Diamonds’

Ontdek de geschiedenis van het diamanten-vakmanschap met de gratis Diamond Experience Tour, waar gidsen je door de diamantfabriek leiden en uitleg geven over karaat, kleuren, helderheid, slijpvormen en de GASSAN 121. GASSAN biedt ook een VIP-tour door de diamantfabriek en de in -huis Rolex-boetiek met een glas champagne, een goodiebag en de kans om vragen te stelen aan een gecertificeerde Rolex-horlogemaker. Of neem plaats achter de slijper met de Diamond Polishing Experience, waar je de laatste facetten op je eigen diamant kunt toepassen!