Musea

Geelvinck Pianola Museum

Geelvinck Pianola Museum

De Geelvinck Salon biedt een podium voor de authentieke uitvoeringspraktijk op historische instrumenten uit de 18de en vroeg 19de eeuw. Uit de Sweelinck Collectie heeft het museum onder meer tafelpiano’s en een Erard vleugel in bruikleen die regelmatig bespeeld worden.
Het muziekpalet strekt zich uit van de barok tot en met de romantiek, de kernperiode van het museum.Daarnaast worden ook uitstapjes gemaakt naar andere beschavingen en muziekvormen, soms in een intrigerende dialoog tussen culturen en tradities. Ook worden er combinaties met bij voorbeeld poëzie, dans en theater gepresenteerd. Enkele malen per jaar vindt een kleinschalige theatervoorstelling plaats: Geelvinck Theater.
In de Geelvinck Salon herleeft de traditie van de 18de en 19de eeuwse salon, zoals in Wenen, Parijs maar ook Amsterdam, om elkaar te ontmoeten in een plezierige ambiance, voor muziek, gesprek en gezelligheid, het nuttige met het aangename verenigend. Na afloop van de voorstelling is er altijd gelegenheid voor het ontmoeten van de uitvoerenden.Door deel te nemen aan de Geelvinck Salon, steunt u ook het Geelvinck Restauratie Fonds, dat zich ondermeer inzet voor het bespeelbaar houden van de historische instrumenten van de Sweelinck Collectie.

Geelvinck Pianola Museum

Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
Tel: 020 62 79 624
Mail: info@pianola.nl